miercuri, 29 august 2012

La joaca in iarba

Am iesit in gradina sa ma bucur de soare. Si am luat cu mine si primii prieteni sositi.


De curand am fost la un atelier (am povestit aici) unde am invatat sa fac papusi din sosete. Aici am descoperit ca materialul sosetelor ma ajuta foarte mult in confectionarea papusilor deoarece este maleabil asa ca am decis sa-l folosesc.
Cu aceste papusele se pot juca si copii foarte mici (0-2 ani) deoarece toate accesoriile sunt brodate manual si nu exista riscul de a se desprinde si de a fi inghitite.
Materialul din interiorul papusilor este umplutura poliesterică hipoalergenică (cu un potenţial mult diminuat de a cauza o reacţie alergică) antiaglomerantă siliconizată tip biluţe marca SuperBall. Aceasta umplutura permite spalarea in masina la o temperatura de pana la 95 °C.

Dar sa va prezint pe fiecare in parte:

Iepurasul Trupi are 10 cm inaltime si este deosebit de vesel.



Puisorul crestat a plecat deja catre casa lui :) .



Caracatita cocheta (inaltime 4,5 cm, lungime de la stanga spre dreapta - 7 cm) si-a pus fundita rosie si a venit, direct din mare, sa va intalneasca. Tentaculele sunt crosetate cu lana maro.



Printesa ratusca (inaltime - 8 / 4 cm, lungime - 15,5 cm, latime - 7,5 cm) pluteste usor prin iarba dand cu gratie din aripioare. Fundita si coronita sunt din dantela crosetata crem.





Micutul hipopotam (inaltime - 14 cm, latime la burtia - 5,5 cm) zambeste fericit la soare. Si ca sa se protejeze si-a luat cu el si palaria magica din fetru.




joi, 9 august 2012

Labirintul

"- Exista o lume paralela cu cea in care traim noi. Poti sa intri in ea intr-o anume masura si sa te intorci teafar. Daca esti atent. Dar, daca depasesti un anumit punct, nu o mai poti parasi. Nu iti mai gasesti calea inapoi. E un labirint. Stii de unde a aparut ideea de labirint?
Dau din cap ca nu.
- Din cate se stie in prezent, conceptul de labirint a fost inventat de oamenii din vechea Mesopotamie. ..... are la baza intestinele. Ideea este ca ai inauntrul tau principiul labirintului, care corespunde cu labirintul din afara ta.
...
- ... ceea ce exista in afara ta este o proiectie a ceea ce exista inauntrul tau, iar ceea ce exista inauntrul tau este o proiectie a ceea ce exista in afara ta. De aceea, daca pasesti in labirintul din afara ta, pasesti si in labirintul preexistent in tine. Este un lucru foarte periculos in cele mai multe cazuri.
- Ca Hansel si Gretel.
- Da, ca Hansel si Gretel. Padurea intinde curse, si oricat de atent ai fi si te-ai pregati, tot vin niste pasari cu ochi ageri si iti mananca firimiturile de paine."

"Kafka pe malul marii" - Haruki Murakami, conversatie intre Kafka Tamura si Oshima

Totul e o iluzie?

In "Kafka pe malul marii" - Haruki Murakami am gasit urmatoarea conversatie intre Kafka Tamura si Oshima:

"Sa ai un obiect care simbolizeaza independenta te poate face mai fericit decat daca ai avea independenta insasi.
....
... poate ca nu toata lumea vrea libertate, ci doar isi inchipuie ca asta vrea. Totul e o iluzie. Daca ar si primi cu adevarat libertatea, majoritatea oamenilor n-ar sti ce sa faca.  ...  De fapt, oamenilor le place sa nu fie liberi.
.....
Jean-Jacques Rousseau sustine ca civilizatia a luat nastere atunci cand oamenii au inceput sa construiasca garduri. ... intreaga civilizatie este produsul ingradirii libertatii. Singura exceptie sunt arborigenii din Australia, a caror civilizatie fara garduri s-a mentinut pana in secolul al saptesprezecelea. Aceia au fost oameni liberi din radacini. Puteau sa mearga oriunde vroiau, cand vroiau si sa faca ce le placea. Viata lor insemna, literalmente, sa mearga. Era o metafora adanca pentru a trai. Cand au venit britanicii si au facut tarcurile pentru vite, acestia nu au inteles deloc ce puteau sa insemne. Au fost considerati antisociali si periculosi si au fost alungati in pustietate, iar ei au plecat fara macar sa poata intelege conceptul de gard. ... In lumea asta supravietuiesc cel mai bine cei capabili sa ridice garduri inalte si rezistente. Daca negi acest lucru, vei fi alungat in pustiu."