miercuri, 29 august 2012

La joaca in iarba

Am iesit in gradina sa ma bucur de soare. Si am luat cu mine si primii prieteni sositi.


De curand am fost la un atelier (am povestit aici) unde am invatat sa fac papusi din sosete. Aici am descoperit ca materialul sosetelor ma ajuta foarte mult in confectionarea papusilor deoarece este maleabil asa ca am decis sa-l folosesc.
Cu aceste papusele se pot juca si copii foarte mici (0-2 ani) deoarece toate accesoriile sunt brodate manual si nu exista riscul de a se desprinde si de a fi inghitite.
Materialul din interiorul papusilor este umplutura poliesterică hipoalergenică (cu un potenţial mult diminuat de a cauza o reacţie alergică) antiaglomerantă siliconizată tip biluţe marca SuperBall. Aceasta umplutura permite spalarea in masina la o temperatura de pana la 95 °C.

Dar sa va prezint pe fiecare in parte:

Iepurasul Trupi are 10 cm inaltime si este deosebit de vesel.



Puisorul crestat a plecat deja catre casa lui :) .



Caracatita cocheta (inaltime 4,5 cm, lungime de la stanga spre dreapta - 7 cm) si-a pus fundita rosie si a venit, direct din mare, sa va intalneasca. Tentaculele sunt crosetate cu lana maro.



Printesa ratusca (inaltime - 8 / 4 cm, lungime - 15,5 cm, latime - 7,5 cm) pluteste usor prin iarba dand cu gratie din aripioare. Fundita si coronita sunt din dantela crosetata crem.





Micutul hipopotam (inaltime - 14 cm, latime la burtia - 5,5 cm) zambeste fericit la soare. Si ca sa se protejeze si-a luat cu el si palaria magica din fetru.




joi, 9 august 2012

Labirintul

"- Exista o lume paralela cu cea in care traim noi. Poti sa intri in ea intr-o anume masura si sa te intorci teafar. Daca esti atent. Dar, daca depasesti un anumit punct, nu o mai poti parasi. Nu iti mai gasesti calea inapoi. E un labirint. Stii de unde a aparut ideea de labirint?
Dau din cap ca nu.
- Din cate se stie in prezent, conceptul de labirint a fost inventat de oamenii din vechea Mesopotamie. ..... are la baza intestinele. Ideea este ca ai inauntrul tau principiul labirintului, care corespunde cu labirintul din afara ta.
...
- ... ceea ce exista in afara ta este o proiectie a ceea ce exista inauntrul tau, iar ceea ce exista inauntrul tau este o proiectie a ceea ce exista in afara ta. De aceea, daca pasesti in labirintul din afara ta, pasesti si in labirintul preexistent in tine. Este un lucru foarte periculos in cele mai multe cazuri.
- Ca Hansel si Gretel.
- Da, ca Hansel si Gretel. Padurea intinde curse, si oricat de atent ai fi si te-ai pregati, tot vin niste pasari cu ochi ageri si iti mananca firimiturile de paine."

"Kafka pe malul marii" - Haruki Murakami, conversatie intre Kafka Tamura si Oshima

Totul e o iluzie?

In "Kafka pe malul marii" - Haruki Murakami am gasit urmatoarea conversatie intre Kafka Tamura si Oshima:

"Sa ai un obiect care simbolizeaza independenta te poate face mai fericit decat daca ai avea independenta insasi.
....
... poate ca nu toata lumea vrea libertate, ci doar isi inchipuie ca asta vrea. Totul e o iluzie. Daca ar si primi cu adevarat libertatea, majoritatea oamenilor n-ar sti ce sa faca.  ...  De fapt, oamenilor le place sa nu fie liberi.
.....
Jean-Jacques Rousseau sustine ca civilizatia a luat nastere atunci cand oamenii au inceput sa construiasca garduri. ... intreaga civilizatie este produsul ingradirii libertatii. Singura exceptie sunt arborigenii din Australia, a caror civilizatie fara garduri s-a mentinut pana in secolul al saptesprezecelea. Aceia au fost oameni liberi din radacini. Puteau sa mearga oriunde vroiau, cand vroiau si sa faca ce le placea. Viata lor insemna, literalmente, sa mearga. Era o metafora adanca pentru a trai. Cand au venit britanicii si au facut tarcurile pentru vite, acestia nu au inteles deloc ce puteau sa insemne. Au fost considerati antisociali si periculosi si au fost alungati in pustietate, iar ei au plecat fara macar sa poata intelege conceptul de gard. ... In lumea asta supravietuiesc cel mai bine cei capabili sa ridice garduri inalte si rezistente. Daca negi acest lucru, vei fi alungat in pustiu."

duminică, 29 iulie 2012

Tina Balerina

La sfarsitul acestei saptamani am invatat sa fac Papuchette. Astfel s-a nascut Tina Balerina.





Tina este tare vesela si jucausa si pentru ca era foarte bucuroasa ca merge acasa a imortalizat drumul.


Imi place aici, la Incubator 107,  dar vreau acasa.
Vine metroul :))
La ce statie zici ca o sa coboram?



 Mai jos sunt cateva imagini de la nasterea Tinei.





Ea a fost, initial, o pereche de sosete (asta o spun in soapta sa nu stie Tina).



Mai intai am facut capul si urechile.





A urmat corpul si picioarele.







Apoi am unit capul de corpul papusii si am cusut mainile.





La final au aparut zambetul larg si ochii, parul valvoi si hainele. Tricoul este dintr-o soseta alba, fustita din tul crem si maro iar fundita din fetru rosu.

joi, 26 iulie 2012

Traistuta Cra Cra

Vara asta mi-am propus, printre altele, sa fac traistute. Irina este sora unei foarte bune prietene si are o pasiune pentru ciori. De curand a parasit tara pentru a locui pe meleaguri mai exotice. Si ce cadou de plecare mai potrivit ar putea fi daca nu o trastuta cu o cioara. :)
Asa ca m-am apucat de lucru. Am luat o bucata de panza de in pe care am pictat, cu culori pentru textile, o reprezentata a speciei atat de iubita de Irina.


Reactia ei a fost pe masura :). Draga "Sis", tot ce doresc e ca ciorela sa te insoteasca in cat mai multe aventuri fascinante (de care sa ne povestesti si noua).


luni, 23 iulie 2012

Incredere in sine si in Dumnezeu

In "La rasarit de Eden" de John Steinbeck am gasit urmatorul pasaj ce cred ca inca se potriveste. Porneste de la intrebarea cum au supravietuit familiile de colonisti venite din Europa in California fara nimic si cum au trait "din acel pamant pietros".
"Se spune ca increderea lor ca vor trece peste toate greutatile, lasand problemele marunte sa se rezolve de la sine, se datora credintei puternice pe care o aveau intr-un Dumnezeu bun si drept. Dar eu cred mai degraba ca increderea pe care o aveau in ei si respectul pe care il purtau fiecaruia, convingerea mai presus de orice indoiala ca acestea erau pietrele de temelie morale pretioase si pline de resurse i-au deterninat sa-i ofere lui Dumnezeu demnitatea si propriul curaj, asteptandu-se sa le primeasca tot pe acestea inapoi. Astfel de lucruri nu se mai intampla pentru ca oameni si-au pierdut increderea in ei, iar daca totusi se intampla, prefera sa se agate de un om puternic si sigur pe sine si sa se tine dupa el, chiar daca s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere. "


Joaca

Dintr-o joaca a rasarit un fluture.









Si pentru asta a aparut si o floare.

Sclipiri

Materialul acesta (lurex - rosu inchis) a starnit cotofana din mine :). Nu m-am putut dezlipi de el.


A iesit o perna ce poate fi folosita cu succes de Craciun.


 Dar si in alte situatii arata foarte bine.


Material: lurex
Pe doua laterale am aplicat un snur aramiu din piele ecologica

Dimensiuni: 58x46x8 cm

Solutii

O prietena mi-a spus, acum ceva timp, ca ar avea nevoie de doua pernute pentru sezutul a doua scaune. Pernutele trebuiau sa semene cu canapeaua si fotoliul din camera ei. M-am oferit sa incerc sa le fac. 
A fost mai greu la partea cu franjurile pentru ca nu gaseam sa cumpar pe nicaieri asa ceva. Dar am gasit in schimb niste ciucuri in culoarea dorita pe care i-am unit, i-am taiat la lungimea dorita si am reusit :).



Primavara-n casa mea


Am gasit materialul si mi s-a parut atat de vesel incat l-am cumparat. Abia dupa un timp m-am hotarat ce sa fac din el. Ce a iesit vedeti acum :)




Romburi colorate

E clar, nu ma pot abtine! Ce nu mai port - transform. Acum in colimator a fost un pulover. L-am desfacut pana a ramas un dreptunghi (oarecum circular). Deoarece parea neterminat i-am crosetat marginile.
De ceva timp crosetasem cateva patratele pe care le-am unit si le-am aplicat pe dreptunghiul proaspat obtinut.
Pentru ca mie imi plac fetele de perna detasabile am folosit doua bucati de material astfel incat am putut sa pun un fermoar pe laterala. Acum fata de perna poate fi usor spalata.

Mai jos sunt cateva detalii tehnice:

Fata de perna:
Baza perna: 85% mohair, 15% nylon
Patratele: 70% lana virgina, 30 % acrilic

Perna: Umplutură poliesterică hipoalergenică antiaglomerantă siliconizată tip biluţe marca SuperBall (sacul poate fi spalat in masina la o temperatura de pana la 95 °C - asa spune producatorul)

Dimensiuni: 35x35x6 cm





Daca vrei

Asa cum promiteam (stiu... a trecut ceva timp... dar, vorba aia: "mai bine mai tarziu decat niciodata") am revenit cu un nou episod din "E vechi - refolosim / reciclarea hainelor".
Acum protagonista este o pereche de pantaloni ce a avut onoarea sa fie transformata in pernuta decorativa.








Pantalonii aratau asa...acum .... cativa ani:















Dar lucrurile s-au schimbat  :)


Impreuna cu o surioara nascuta prin aceasi metoda :)

Camp cu flori

Stiu, brosele-floare au fost laitmotivul verii trecute. Prima floare confectionata de mine a fost in decembrie 2010 cand, in timp ce ma pregateam pentru ziua mea, mi-am dat seama ca-i lipseste ceva rochitei cu care urma sa ma imbrac. Asa ca am facut o floare si am aplicat-o pe o panglica rezultand un cordon sic.

Inainte de sarbatorile de iarna m-am tot gandit ce cadou sa ofer prietenilor si colegior. Si asa s-au nascut florile de mai jos: